0.038
thk thk Tue. 27 May. 2008 0:27 tags politics 1 views
Ως γνωστόν ένας απο τους ανθρώπους που μας έκαναν να συμπαθήσουμε την λογοτεχνία ήταν και ο τσαρλς μπουκόφσκι και αλήθεια - τι πιο ωραίο απο το να τα χεις πιεί και να κάτσεις να γράψεις ένα αρθράκι? Ε?

Ο ανθρωπος ήξερε τί έκανε. Το αλκοολ απελευθερώνει τον αυθορμητισμό , και  σε κάνει να αναφέρεις και τη πιο ασημαντη μαλακία , που τελικα για τους αλλους αποδεικνύεται πιο σημαντικη απο τα "σοβαρά" που έχεις να πείς.

Ετσι λοιπόν σήμερα διάλεγώ  να αναφερθώ στο φαινομενο ΤΣΙΠΡΑ ,  ένα φαινόμενο που μας καίει ολους!..
Ωραιο θέμα, θα σκεφθούν πολλοί, για να ξενερώσουμε .
Εντάξει δεν μπορώ να πώ ο Αλέξης που και πού σε ξενερώνει . Μπορει και να σε ξενερώνει συνέχεια βέβαια, αλλά τώρα λέμε για μένα.

Σε ξενερώνει γιατι  όταν ήταν μικρός , ήταν Κνίτης.
Και έχει λίγο αυτο που έχουν οι κνίτες , το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας, αλλά όχι δεν ειναι αυτό  - στον Αλέξη έχει κάτσει λίγο αυτός  ο τρόπος ομιλίας των αριστερών ο πολύ αργός και ήρεμος που σε κάνει να κοιμασαι στο αμφιθέατρο.

Αλλά απο την άλλη τον πάω, γιατι έχει καταβολές ροκαμπιλλά.
Ναι αν δεν το ξέρετε ο Αλέξης μικρός ήταν ροκαμπιλλάς. Εξ ' ου και τώρα το κοκοράκι που ξεμυτίζει .
 Καποιος ανέφερε οτι αυτο δεν είναι καλό, γιατι οι ροκαμπιλάδες είναι φασίστες , αλλά εγω θα πώ οτι πολλοι ροκαμπιλάδες παλια ηταν αναρχικοι , και ο αδερφός μου ροκαμπιλάς ήταν, και τελοσπαντων ακόμα και αν έχουν την τεξανή/ καουμποϊλια / λάδωμένο μαλί κοκοράκι ,  καλύτερα για έναν αριστερό να έχει  στοιχεία ροκαμπιλά, παρα στοιχεία, ας πουμε χίπη , γιατι τότε γίνεται πολλά βαρύς. Ειναι θέμα ισοροπίας.

Τελοσπάντων ας πάμε στα ουσιώδη τώρα.
Ως γνωστόν πολύς κόσμος έχει εναποθεσει τις ελπίδες του στο Τσίπρα, για μια καλύτερη μέρα ας πούμε, που λέν και τα κόμματα.

Και βέβαια τί αλλο να περιμένεις .. Επανάσταση για επαναπροσδιορισμό του παιχνιδιού , κατανταει ακόμα και αστείο να αναφέρεται σαν λέξη , δήλαδή λές επανάσταση και αυτομάτως καταντάς φαιδρός ωσάν το Λεβέντη, δηλαδή πρέπει να εφευρεθει  καινούργια λέξη γιατί ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ..
Δηλαδή οι  απανταχού αρμόδιοι (της επανάστασης ντέ) που χρησιμοποιούν τον όρο , έχουν καθύστερήσει και σαμποτάρει το έργο πάρα πολυ , σε σήμειο που να τα χει παίξει και ή ΊΔΙΑ ή λέξη.
Και ετσι εναποθέτεις ελπίδα στον Τσίπρα , γιατι ήξερες και καποιους αριστερούς παλιά , και φαινόντουσαν εντάξει παιδιά.
Αλλά ο ΤΣΙΠΡΑς ειναι διακομματικός και έχει πέραση.
Δηλαδή δεν απευθύνεται μόνο στους αριστερούς.
Συγκεκριμένα :
   
    1. Εχει ωραίο μαγγιόρικό χαμόγελο και έχει πέραση στις γυναίκες.
    2. ειναι πρώην ροκαμπιλι και έχει πέραση στους αναρχικους και στους             φασίστες.
    3. Παραμένει αριστερός με τα "πρέπει" και τη "χριστιανική" αλληλεγγύη του,      και αρέσει στους αριστερούς.
    4. Είναι νέος και αρέσει στους νέους που έχουν βαρεθεί απο τη γενιά των     "ήντα" να (θέλουν να) τους βλεπουν σα παιδάκια.
    5. Παιζει στο συντηρητικο-μαμάκικο υποσυνείδητο του  Έλληνα  και θυμήζει     στις παπανδρεϊκές τον Αντρέα - ολο λέει για το δημόσιο .
    6. μετρησε στους αυτόνομους και στους open source προγραμματιστες γιατι     κανόνισε να φέρει φτήνότερα πετρέλαιο απο τη Βολιβία και αρα έδωσε             πρακτικές λύσεις σε πρακτικά προβλήματα - αυτο που χρειαζόμαστε δηλαδή.
    7. Ολοι οι δημοσιογράφοι νομίζουν ότι είναι πιτσιρικάς , και του ναι και πολύ     που  μιλάει για την ηλικία του ,  αλλα γενικά αποδεικνύεται ότι τους             χειρίζεται καλύτερα , και απο τα μεγαλύτερα ( σε ηλικία ) νούμερα.
    Γιατί εντάξει, το παιχνιδι παίζεται ακόμα με νούμερα , δηλαδή ποιος θα κάνει     το μεγαλυτερο νουμερο στη τηλεόραση , καθαρά θεαματικά σκηνικά , και         τον Αλέξη άλλωστε απο τη τηλεόραση δεν τον γνωρίσαμε? (ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ     ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ). Ο αλέξ λοιπόν σε αυτό το πεδίο που παίζεται η πολιτική (tv) ξερει ώρες - ωρες να τη λέει καλά.
   
    8. Οι άλλοι είναι χάλια .. Όλα είναι σχετικά, και ο Αλεξ μπαινει στο πρωτάθλημα με ομάδες που χουν πάρει το μάγαζι απο το θείο και το μπαμπα , και  οσο και να λενε για αξιοκρατια είναι τα πρώτα λαμόγια ... Συν τοις αλλοις είναι και λίγο σωματεία.. Ο ένας κάνει ακόμα μαθήματα ελληνικών , και ο αλλος τωρα τελευταία κατάφερε να συγχρονίσει τα χέρια του  και να μη φοβάται  ο κοσμος...


Οπως διαπιστώνουμε το κοινό του Αλέξη είναι πολυσύνθετο και μάλλον αντικρουόμενο.
Οσο όμως το επίπεδο του  κοινού κρατιέται  χαμηλό , ο αλέξης δεν θα καλεσθεί να εκτεθεί, δηλαδή να πει τι πραγματικά θα κάνει ΑΜΑ  γινει πρόεδρος της εταιρίας.
Γιατι αυτος είναι ο στόχος,  έτσι ? Αν και ο Αλεξ λέει οτι στόχος του είναι να ανεβάσει το επίπεδο του κοινού ..
Αλλά έτσι , το κοινό θα του ζητήσει να πεί τι πραγματικά προκειται να κάνει και πώς , δηλαδή ας πούμε πως θα επιφέρει το δικαιότερο διαμοιρασμό του πλούτου, που λέει , με ποιό τρόπο..
Κανείς δε λέει πώς .. Αυτά ειναι πολύ δύσκολα πράματα για τον έλληνα αγοραστή / ψηφοφορο.
Ο  έλληνας θέλει να ακούει γενικολογίες και να κόβει με το ένστικτο τον πολιτικό. Αμα έιναι μάγγας και καταφερτζης ,γουσταρει..
Eνα πράμα σα τον Αντρέα ρε παιδί μου.
 Δε θελει δεσμεύσεις, αρκούν κάποια ηθικά πρέπει και κάποια μεγάλα λόγια, και απο κάτω να υποβοσκει ο διακανονισμος με την εξουσία,  να βολέψουμε και τα παιδάκια μας . Στην πραγματικότητα τον ελληνα οσο πιο συγκεκριμένος γίνεσαι τόσο τον φοβίζεις.

Ο Πανούσης είχε πει τη μεγαλύτερη κουβέντα : "Το πασοκ είναι εδω - δεν το κουνάει με τιποτα , μπορεί να είναι μεταμφιεσμένο σε νεα δημοκρατία αλλά παλι πασοκ είναι - δε πάει πουθενα .." Και για μένα , έλεγε , οτι πάλι ολοι στο δημόσιο θα θέλουν να μπούν και να αρπάξουν οτι μπορεί ο κώλος τους και να χέσουν και κατα μεσής του κοινόχρηστου , γιατι αυτοι στο σπιτακι τους βάλαν και ερ-κοντισιον και τηλεοραση πλασμα και όλοι οι συγγενεις μπηκαν στο δημοσιο και ο γιοκας εκανε παραμεθόριο στην Αθήνα..
Το επίπεδο είναι χαμηλό, αλλα τώρα ξέκαμαν και στο δημόσιο και τους αποκαμανε οι θέσεις  (και που!) και στρατό αμα πας , τέρμα εβρο και εκεί έχουν βύσματα , και έχει απυβδύσει (πως γράφεται?) ο κόσμος γιατι τα τηλέφωνα δε πιάνουν.
Γι αυτο το γυρίσαν όλοι στο Τσιπρα που θα επανιδρύσει το δημόσιο. Και θα μαστε ολοι καλά.

Αυτά για σήμερα.
Δεν μπορείς να μιλάς και τόσες ώρες για πολιτικα γιατί καταντάς και βαρετός.
Περισσότερη πολιτική αύριο.