0.159
...you a go tired fee see me face, cant' get me out a the race...
politics , economy
a
ssta73 ssta73 Fri. 31 Oct. 2008 15:01 0 views

Η GOOGLE, η YAHOO και η MICROSOFT συνεδρίασαν για τα στοιχεία που οι διάφορες κυβερνήσεις τους ζητούν διαρκώς καθώς και για την πλήρη άρση του απορρήτου των συνδρομητών τους. Οι παρατηρητές αποφάσισαν οτι το θέμα του απορρήτου έχει φθάσει σε οριακό πλέον σημείο, λόγω των πολλαπλών και πολυποίκιλων εγκλημάτων που γίνονται μέσω του διαδικτύου.

Το σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην ελληνική βουλή, προβλέπει την άρση του απορρήτου μετά από το μπαράζ συκοφαντικών και εκβιαστικών "παρεμβάσεων" στις ελληνικές ιστοσελίδες.

ssta73 ssta73 Mon. 27 Oct. 2008 13:28 1 views 2 comments

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗ: Μαθήματα κραχ, 79 χρόνια μετά

“Δωρεάν” μαθήματα, με δραματικό περιεχόμενο, καλείται να διδάξει η φετινή μαύρη επέτειος των 79 ετών από το μεγάλο κραχ του 1929. Στις 29 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 79 χρόνια από τη Μαύρη Τρίτη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, προλείανε το δρόμο για τη μεγάλη ύφεση και σημάδεψε τη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία.

Φέτος υπό τη σκιά της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επεκτάθηκε σύντομα πέρα από τα αμερικανικά σύνορα, η επέτειος αυτή γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Αν και κάποιοι αναλυτές βρίσκουν πολλές ομοιότητες με τη σημερινή κρίση, οι πιο ψύχραιμοι σπεύδουν να υπογραμμίσουν ως βασική διαφορά την άμεση, συντονισμένη και υγιή αντίδραση κυβερνήσεων, οικονομικών αρχών και κεντρικών τραπεζών, ώστε να μη γονατίσει το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα. Η τρέχουσα κρίση βέβαια είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, με τις συνέπειές της, όπως προβλέπουν οι διεθνείς οίκοι, να αναμένονται δραματικότερες από το επόμενο έτος, όταν ο κουρνιαχτός κατακαθίσει και περάσει στην πραγματική οικονομία.
Τα βασικά μαθήματα που δίδαξε η κρίση του 1929 είναι σύμφωνα με τους αναλυτές πως οι χρηματοοικονομικές αγορές, οι τράπεζες και η πραγματική οικονομία διασυνδέονται, γι’ αυτό και τα προβλήματα στον έναν τομέα μπορούν πολύ εύκολα να εξαπλωθούν και στους άλλους. Την ίδια στιγμή η άμεση και δυναμική κυβερνητική παρέμβαση, για να εκτονωθούν οι πιέσεις στην οικονομία, είναι ζωτική κατά τη διάρκεια περιόδων οικονομικής κρίσης. Η αργή και πιθανότατα λανθασμένη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης και των κεντρικών τραπεζών στην κρίση του 1929 έκανε την ύφεση που ακολούθησε ακόμη πιο σοβαρή κι αντί να σβήσει τη φωτιά έριξε κι άλλο λάδι.

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1929
Οι διαστάσεις του κραχ του 1929, το οποίο τόσο πολύ έχει μνημονευτεί όλο τον τελευταίο καιρό, ήταν τόσο μεγάλες, που ο Dow Jones χρειάστηκε 25 χρόνια, για να επανέλθει στις προηγούμενες δόξες του. Η εβδομάδα που άρχισε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έμελλε να κλονίσει τις δομές του χρηματιστηριακού συστήματος. Οι επενδυτές αναζητούσαν τις εξόδους κινδύνου, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 13%. Η επόμενη μέρα όμως έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Τη λεγόμενη Μαύρη Τρίτη, στις 29 Οκτωβρίου, 16,4 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια, ρεκόρ που καταρρίφθηκε 40 χρόνια αργότερα. Οι απώλειες έφτασαν το 12% και 14 δισ. δολ. χρηματιστηριακής αξίας εξανεμίστηκαν, αυξάνοντας τις απώλειες της εβδομάδας σε 30 δισ. δολ.
Η δεκαετία του ’20 ήταν μία περίοδος μεγάλης ευημερίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η έντονη εκβιομηχάνιση και η εμφάνιση νέων τεχνολογιών άρχισαν να δημιουργούν σημαντικές προοπτικές. Η οικονομία άρχισε να επωφελείται από τις νέες πρακτικές, που άλλαζαν την καθημερινότητα των ανθρώπων προς το καλύτερο. Με τον Dow Jones να ακολουθεί ανοδική πορεία, μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας, πολλοί επενδυτές θεώρησαν έξυπνη επιλογή τις μετοχές. Άλλωστε οι μετοχές θεωρούνταν εξαιρετικά ασφαλείς από πολλούς οικονομολόγους χάρη στη δυναμική οικονομική άνθιση της χώρας. Από το 1921 έως το 1929 ο Dow Jones εκτινάχθηκε από τις 60 στις 400 μονάδες. Εκατομμυριούχοι άρχισαν να δημιουργούνται από τη μια στιγμή στην άλλη. Σύντομα η επένδυση στο χρηματιστήριο έγινε χόμπι για τους Αμερικανούς. Οι επενδυτές υποθήκευαν τα σπίτια τους και επένδυαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. Ελάχιστοι μελετούσαν τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών όπου επένδυαν. Χιλιάδες επιχειρήσεις αμφιβόλου προελεύσεως δημιουργήθηκαν, για να “παγιδεύσουν” αφελείς επενδυτές. Στο χρηματιστηριακό παιχνίδι αμέτοχες δεν έμειναν οι τράπεζες, η έκθεση των οποίων φάνηκε, όταν οι μετοχές μετατράπηκαν σε χαρτιά χωρίς καμία αξία. Τα χρήματα των καταθετών έγιναν αέρας και ο φόβος έφερε μαζικές αναλήψεις, πανικό, αυτοκτονίες, βουτιές από τα κτίρια. Περίπου 140 δισ. δολ. καταθέσεων έγιναν αέρας και 10.000 τράπεζες έβαλαν λουκέτο.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που απεικόνιζαν την ανέχεια στα πρόσωπα των ανθρώπων, τους επιχειρηματίες που πουλούσαν μολύβια και μήλα στις γωνιές των δρόμων, φτάνοντας ένα βήμα από την επαιτεία, είναι τα απομεινάρια μιας καταλυτικής για την αμερικανική και διεθνή οικονομία περιόδου. Η ύφεση έφερε μαζί της ανεργία και 13 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν στο δρόμο.

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Ακόμη και ο ψύχραιμος Άλαν Γκρίνσπαν, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), λύγισε την εβδομάδα που πέρασε μπροστά στις διαστάσεις της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία τον ανάγκασε μάλιστα να παραδεχτεί ότι φέρει μέρος της ευθύνης. “Η κρίση εξελίχθηκε σε κάτι πολύ ευρύτερο από ό,τι θα μπορούσα να έχω φανταστεί. Είμαι σοκαρισμένος”, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας ενώπιον Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Αν και ο Γκρίνσπαν θεωρείται ως ένας από τους πλέον σημαντικούς κεντρικούς τραπεζίτες της αμερικανικής ιστορίας, η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων στα τελευταία χρόνια του στη Fed θεωρήθηκε η αρχή της στεγαστικής φούσκας, που οδήγησε στη σημερινή χρηματοοικονομική κρίση. Η δε θέση του υπέρ της περιορισμένης “αστυνόμευσης” των χρηματοοικονομικών αγορών αμφισβητήθηκε έντονα, όταν ξέσπασε η κρίση.
Την εβδομάδα που πέρασε η χρηματοοικονομική δίνη άρχισε να εξαπλώνεται πέρα από τον τραπεζικό τομέα, με τις εταιρείες Sony και Amazon.com να αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις για τα οικονομικά τους μεγέθη ενόψει της μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης.
Δύσκολες ήταν οι τελευταίες ημέρες και για το ευρώ και την αγγλική λίρα, που εν μέσω προσδοκιών για νέες μειώσεις των επιτοκίων τόσο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και από την Τράπεζα της Αγγλίας καταβαραθρώθηκαν έναντι του δολαρίου, το οποίο με τη σειρά του ενισχύθηκε από τον επαναπατρισμό αμερικανικών κεφαλαίων. Για του λόγου το αληθές, το μεν ευρώ έπεσε σε χαμηλά διετίας, ενώ η λίρα σε χαμηλά πενταετίας.
Τα διεθνή χρηματιστήρια αναζήτησαν, μάταια όπως αποδείχθηκε, το δρόμο για μία άνοδο διαρκείας, ενώ ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, σε μία προσπάθεια να τονώσει τις τιμές. Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαέξι μηνών εξαιτίας των φόβων ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο
from SOS 2008-10-27 16:10
ΠΡΟΣΟΧΗ:::::: ΣΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΑΙ ΑΡΧΕΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ..... ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕς ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΙΡ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..... ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ.....


ΣΟΣ

 
from s 2008-10-29 13:09
Ο επικεφαλής Αρχιτέκτονας Λογισμικού της Microsoft, Ρέι Όζι, κατά την παρουσίαση του Azure
Λος Αντζελες

Μία νέα γενιά υπηρεσιών που βασίζονται στην ιδέα του «υπολογιστικού νέφους» παρουσίασε η Microsoft με σκοπό μελλοντικά οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από όπου και αν βρίσκονται.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας, που ονομάζεται Microsoft Azure, έγινε σε συνέδριο προγραμματιστών στο Λος Αντζελες.

Όπως διευκρίνισαν οι παράγοντες της εταιρείας λογισμικού, το Azure θα είναι διαθέσιμο στα επόμενα χρόνια, μαζί με την επόμενη έκδοση των Windows, γνωστά σαν Windows 7.

Με τη τεχνολογία του Azure οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές που θα εκτελούνται στο Ίντερνετ και όχι στον υπολογιστή του κάθε χρήστη. Παράλληλα και τα δεδομένα των χρηστών –κείμενα, εικόνες, ηλεκτρονικά μηνύματα- θα αποθηκεύονται σε μεγάλους διακομιστές για να είναι και αυτά διαθέσιμα από παντού.

Οι υπηρεσίες υπολογστικού νέφους (cloud computing) είναι ένα από τα νέα πεδία ανταγωνισμού ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, που κινούνται να λάβουν πλεονεκτική θέση σε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο.

Η Microsoft βλέπει μάλιστα τις υπηρεσίες νέφους σαν μία μεγάλη στροφή στη δραστηριότητά της. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, οι αντίπαλοί της Microsoft, από την πλευρά τους, δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την είσοδο της εταιρείας σε αυτό το χώρο.

Newsroom ΔΟΛ

ssta73 ssta73 Mon. 27 Oct. 2008 13:06 0 views 2 comments

Η χρεοκοπία του 1932 και η μάχη της δραχμής»

Eνώ η κρίση απλώνεται όλοι οι αρμόδιοι, ακόμη και το 1931, υποστηρίζουν ότι η Eλλάδα έχει αποφύγει τις χειρότερες συνέπειές της. Όλοι άργησαν να καταλάβουν ότι η παλιά διεθνής τάξη τελούσε υπό ανατροπή κι έμειναν προσκολλημένοι σε οικονομικές αρχές που εγκαταλείπονταν.

H παγκόσμια κρίση του 1929 και η κορύφωσή της συμπίπτει με τη χρυσή τετραετία& του Eλευθέριου Bενιζέλου (1928-1932). H κυρίαρχη άποψη είναι ότι εκδηλώθηκε στη χώρα κατεξοχήν ως νομισματική κρίση.

Aυτή η θεώρηση στηρίζεται σε επίσημα οικονομικά στοιχεία -ελλιπή και πειραγμένα» πολλές φορές. Yποβαθμίζει, όμως, τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και τη δυστυχία που προκάλεσε η κρίση στην πλειονότητα των απλών Eλλήνων πολιτών. Aλλά και τα υπερκέρδη μιας μερίδας μεγαλοκαπιταλιστών. Yπάρχει μια εικόνα διπλής όψης που συμπυκνώνει παραστατικά την πραγματικότητα:

1) Aπό τη μια οι Παπαστράτοι που θεμελιώνουν στο αποκορύφωμα της κρίσης την πιο μεγάλη και σύγχρονη καπνοβιομηχανία των Bαλκανίων.
2) Aπό την άλλη πεινασμένοι αγρότες και άνεργοι στα αστικά κέντρα.

Eνώ η κρίση απλώνεται όλοι οι αρμόδιοι, ακόμη και το 1931, υποστηρίζουν ότι η Eλλάδα έχει αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης. Tο πρόβλημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις όταν κλείνουν οι στρόφιγγες του εξωτερικού δανεισμού. Oι οικονομικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης βρίσκονται στον αέρα. Eπέρχεται το τέλος του προγράμματος οικονομικής ανοικοδόμησης.
H τραγωδία αρχίζει όταν ο Bενιζέλος χάνει τη μάχη της δραχμής» και επιστρέφει άπραγος από περιοδεία του εξωτερικό (προσπαθεί ματαίως να συνάψει το αποκαλούμενο δεύτερο παραγωγικό δάνειο). Ήταν τότε που πολλές χώρες εγκαταλείπουν τον κανόνα του χρυσού».
H δραχμή συνδεδεμένη με τον κανόνα μέσω της αγγλικής λίρας, καθώς η τελευταία εγκαταλείπει τον κανόνα, βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. O πανικός καταλαμβάνει τότε και τη Σοφοκλέους, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει. Παρά τις διαβεβαιώσεις Bενιζέλου ότι έχει απόλυτον την πεποίθησιν» για συγκράτηση και σταθερότητα του ελληνικού νομίσματος (προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων) και τα μέτρα που παίρνονται το ντόμινο συνεχίζεται. H ελληνική χρηματαγορά κλείνει επ΄ αόριστον. H επιμονή της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων εξουσίας, να παραμείνει η δραχμή στον χρυσό κανόνα, μέσω της σύνδεσής της πλέον με το δολάριο, θα συσσωρεύσει νέα δεινά. H χρηματοπιστωτική κρίση θα κορυφωθεί την άνοιξη του 1932, ενώ τα αποθεματικά θα μειωθούν δραματικά, το συνάλλαγμα θα φυγαδεύεται στο εξωτερικό και θα οργιάζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια, με πρωταγωνιστή την Eθνική Tράπεζα. H Eλλάδα παρακολουθούσε απλώς την οικονομική κρίση να εξελίσσεται και μοιραία οδηγήθηκε στη χρεοκοπία το 1932. Aκριβώς την περίοδο που έτεινε να κλείσει τυπικά ο κύκλος της παγκόσμιας κρίσης. Xωρίς σχέδιο, σαν καράβι χωρίς πανιά...

...Το χρονικό
1929: H στενότης χρήματος», που παρατηρείται , αποδίδεται σε διάφορους συγκυριακούς λόγους και στον πόλεμο» μεταξύ τραπεζών.
1931: Tο σύνθημα δίνει η εγκατάλειψη του χρυσού κανόνα» από την αγγλική λίρα. H κυβέρνηση επιλέγει τη σύνδεση με άλλο νόμισμα χρυσής βάσης». H μετατρεψιμότητά της γίνεται πλέον μέσω δολαρίου. Γενικεύεται η κερδοσκοπία και η φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό.
1931-1932: Aποτυγχάνουν οι προσπάθειες για σύναψη εξωτερικού δανείου.
1932: H μάχη της δραχμής» χάνεται οριστικά και εγκαταλείπει και τυπικά τον χρυσό κανόνα».Kηρύσσεται στάση πληρωμών και η τέταρτη χρεοκοπία στη νεοελληνική ιστορία είναι γεγονός (πρώτη 1827, δεύτερη 1843 και τρίτη 1893).
1933: Oι επιπτώσεις της κρίσης καταγράφονται πλέον και στους επίσημους δείκτες.
1936: Δικτατορία της 4ης Aυγούστου.

Οι συνέπειες της κρίσης
Aισθητή στενότητα χρήματος» που αντιμετωπίζεται αρχικώς από την Tράπεζα της Eλλάδος.
Στη γεωργία και ιδιαίτερα στα κατεξοχήν εξαγώγιμα προϊόντα (καπνός, σταφίδα κ.α.) -Στην πτώση των επενδύσεων που φθάνει στο κατώτατο σημείο το 1932 - 1933.
Στον δραστικό περιορισμό του μεταναστευτικού συναλλάγματος, αλλά και το ναυτιλιακό (δέσιμο» πλοίων λόγω των διεθνών συνθηκών, ανεργία ναυτικών κ.α.).
Στην παραγωγή, τους μισθούς, την κατανάλωση, την ανεργία. Eπισήμως η τελευταία από 75.000 το 1928 θα φθάσει τις 237.000 το 1932.
Oι τιμές καταναλωτή μέχρι το 1934-35 έχουν αυξηθεί πάνω από 200% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, ενώ οι μισθοί έχαναν την αγοραστική τους αξία. Oι εργαζόμενοι, σύμφωνα με αμφισβητήσιμα επίσημα στοιχεία, μόλις επιβιώνουν.
Περιορισμένες χρεοκοπίες σχετικά μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών (Kοσμαδόπουλου στη Θεσσαλία, Tράπεζα Eθνικής Oικονομίας, Tράπεζα Bιομηχανίας).
Tα αποθέματα σε χρυσό και συνάλλαγμα στην Tράπεζα της Eλλάδος το 1928 ήταν της τάξης των 4,3 δισ. δραχμών και τον Mάιο του 1932 μόλις 176 εκατ. δραχμές.

from ssta73 ssta73 2008-10-27 13:08

Η κρίση συνεχίζεται...
παρά τα γιγάντια κεφάλαια στήριξης των τραπεζικών μονοπωλίων, η κρίση δε φαίνεται να κοπάζει. Τα μεγάλα χρηματιστήρια του κόσμου εμφανίζουν σήμερα την εικόνα κάποιου που πάσχει από σοβαρότατη πάθηση. Όταν οι γιατροί τού δίνουν την ενισχυμένη δόση του, αρχίζουν να αχνοφαίνονται στο πρόσωπό του κάποια αμυδρά χαμόγελα και αναλαμπές ζωής. Οταν σταματούν οι επιδράσεις της φαρμακευτικής αγωγής, ο άρρωστος πέφτει και πάλι σε βαριά κατάθλιψη.
Από την άλλη, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κρίση επεκτείνεται και στη σφαίρα του παραγωγικού κεφαλαίου. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν χιλιάδες απολύσεις, λόγω πτώσης των πωλήσεων... Αλλά τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα και στην περιφέρεια της ευρωζώνης, καθώς η κρίση φαίνεται να αγγίζει και τα τραπεζικά συστήματα σε Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία κλπ.
Από την πλευρά τους, οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΔΝΤ στην πρόσφατη ετήσια Σύνοδο στην Ουάσιγκτον) εκτιμούν ότι η διεθνής οικονομία μπαίνει σε ύφεση (για την ευρωζώνη προβλέπει μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης), από την οποία αναμένεται να εξέλθει προς το τέλος του 2009. Αν αφήσουμε κατά μέρος την ορολογία (η αστική οικονομία δεν αποδέχεται την εκδήλωση οικονομικών κρίσεων στον καπιταλισμό, αλλά μιλά μόνο για κατάσταση ύφεσης), το ερώτημα είναι τι είδους κρίση είναι αυτή που έχει εκδηλωθεί. Πρόκειται για κρίση που πλήττει μόνο το τραπεζικό κεφάλαιο ή μπροστά μας έχουμε μια κλασική οικονομική κρίση, η οποία εμφανίζεται περιοδικά στο καπιταλιστικό σύστημα, τουλάχιστον από τις αρχές του 19ου αιώνα; Το ερώτημα δεν έχει μόνο θεωρητική σημασία. Γιατί, αν πρόκειται για την κλασική οικονομική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου (είτε με τη μορφή του χρήματος, είτε των εμπορευμάτων), οι αποκαλούμενες «ενέσεις ρευστότητας» στο τραπεζικό σύστημα δεν αναμένεται να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αντίστοιχη προβληματική υπήρξε και για τη μεγάλη οικονομική κρίση του 1929. Η εκδήλωση της κρίσης μπορεί να εμφανίστηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα - στα αγγεία κυκλοφορίας του κεφαλαίου - αλλά από τη στιγμή που οι πραγματικές της αιτίες βρίσκονται στις διαταραγμένες ισορροπίες που έχουν εκδηλωθεί στη σφαίρα του παραγωγικού κεφαλαίου, τότε τα τρισεκατομμύρια των κεφαλαίων στήριξης προς το τραπεζικό σύστημα είναι σαν να τα ρίχνει κανείς στη θάλασσα. Στην προκειμένη περίπτωση, επιχειρούν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα της κρίσης, αλλά όχι τις πραγματικές της αιτίες, οι οποίες εντοπίζονται στην όξυνση των βασικών αντιθέσεων του καπιταλιστικού συστήματος.


from ssta73 ssta73 2008-10-27 13:08
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Στην περίοδο της ανοδικής φάσης του οικονομικού κύκλου, οι αντιθέσεις: εργασία - κεφάλαιο, αγορά - πώληση του εμπορεύματος, κοινωνικός χαρακτήρα της εργασίας - ατομική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της, παραγωγή του κοινωνικού προϊόντος και κατανάλωσής του εκδηλώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν προκαλούν αναταραχές στη διαδικασία της παραγωγής και της κυκλοφορίας του κεφαλαίου, άρα και της παραγωγής και κυκλοφορίας της ενσωματωμένης στο κεφάλαιο αυτό υπεραξίας. Στις ομαλές αυτές περιόδους, το κεφάλαιο προκαταβάλλεται από τον καπιταλιστή, στη διάρκεια της παραγωγής ενσωματώνει απλήρωτη εργασία (υπεραξία) και το αυξημένο αυτό κεφάλαιο (αυτό που προκαταβλήθηκε συν την υπεραξία που απέσπασε) μπαίνει στη σφαίρα της κυκλοφορίας για να κάνει την κυκλική του κίνηση, και να επιστρέψει στην αφετηρία του. Αντίθετα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, εκδηλώνονται διαταραχές τόσο στη σφαίρα της παραγωγής, όσο και στη σφαίρα της κυκλοφορίας του κεφαλαίου. Η αγορά στέλνει μηνύματα ότι έχουν διαταραχτεί οι ισορροπίες, ότι έχει υπερσυσσωρευτεί τόσο κεφάλαιο, που δεν μπορεί να το απορροφήσει στο σύνολό του. Ενα τμήμα του υπερσυσσωρευμένου αυτού κεφαλαίου θα καταστραφεί, ένα άλλο τμήμα του θα υποτιμηθεί για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Μαζί του, όμως, το κατεστραμμένο και υποτιμημένο κεφάλαιο συμπαρασύρει και το πλασματικό κεφάλαιο (μετοχές, γραμμάτια, ομολογίες, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα) που, έχοντας σαν βάση το ίδιο, έχουν «χτιστεί» πάνω του. Η κρίση γενικεύεται στο εμπόριο, στα χρηματιστήρια, στις τράπεζες, συγκλονίζει συθέμελα όλο το παραγωγικό σύστημα και το στηριγμένο σ' αυτό οικοδόμημα. Η κρίση θα σιγάσει, όταν θα επιτελέσει το καταστρεπτικό της έργο, όταν οι διαταραγμένες εξωτερικές αντιθέσεις αποκατασταθούν στην αρχική τους εσωτερική ενότητα. Και κάνω στα ερείπιά της θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος οικονομικής ανάπτυξης...

ssta73 ssta73 Mon. 27 Oct. 2008 13:02 0 views

Έρχεται ανεργία, όπως στο κραχ του '29.

Τι σηματοδοτεί για τον φιλελευθερισμό η κατάρρευση των τραπεζών; «Ο,τι και η πτώση του Βερολίνου για τον κομμουνισμό», απαντά αβίαστα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο διάσημος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος επί χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κρίση, κατηγορεί για το χάος τα golden boys της Γουόλ Στριτ αλλά και όσους υπηρέτησαν το δόγμα «εμπιστευόμαστε τις αγορές».

*Καταγγέλλει τον Τζ. Μπους για το ναυάγιο της οικονομικής του πολιτικής και μιλάει για «παρατεταμένη και βαθιά κρίση που θα ακολουθήσει». Ο Τζ. Στίγκλιτς προβλέπει έκρηξη της ανεργίας στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο ανάλογη των μεγεθών του «κραχ» του 1929. Και επιμένει πως ήρθε η ώρα να ενισχυθεί ο κρατικός ρόλος στις αγορές, αναρωτούμενος: «Γιατί να περιμένει κανείς ότι οι τράπεζες, οι οποίες συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα στο παρελθόν, θα συμπεριφερθούν καλύτερα στο μέλλον αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού;».

ΤΖ. ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ
* Πολλοί εκτιμούν ότι η παρέμβαση των ευρωπαίων ηγετών υπήρξε πιο πειστική και αποτελεσματική από αυτή των Αμερικανών. Ποια είναι η άποψή σας για τα μέτρα που έχει πάρει κάθε πλευρά;
- Ο Λευκός Οίκος απέτυχε να περάσει το πρώτο «σχέδιο σωτηρίας» και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χανκ Πόλσον επανήλθε με ένα νέο. Το αρχικό σχέδιο, που προέβλεπε αγορά χιλιάδων «προβληματικών αξιογράφων» (δηλαδή επισφαλή δάνεια και σύνθετα προϊόντα βασισμένα σε αυτά που είχε δημιουργήσει η Γουόλ Στριτ), ήταν κακά σχεδιασμένο και γεμάτο προβλήματα. Πώς θα αποτιμώνταν αυτές οι αξίες; Θα αφήναμε να το κάνουν και πάλι οι ίδιοι ειδικοί της Γουόλ Στριτ που εκτίμησαν εσφαλμένα το ρίσκο και προκάλεσαν το χάος; Επρόκειτο για μια κατάσταση όπου το κεφάλι κερδίζει και η ουρά χάνει. Το βρετανικό σχέδιο χωρίς αμφιβολία είναι πολύ καλύτερα οικοδομημένο. Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η τρύπα που δημιουργείται στους ισολογισμούς των τραπεζών από τις ζημιές τους. Είναι ο φόβος ότι αυτές οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες, ώστε θα προκαλέσουν ενδεχομένως την πτώχευση των τραπεζών κι αυτό οδηγεί σ' ένα κύμα ρευστότητας. Οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση και η βρετανική προσέγγιση ήταν ακριβώς αυτή. Αν και πρέπει ακόμη να προσδιοριστούν πολλές λεπτομέρειες, φαίνεται ότι το δομικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται σωστά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει υποχρεωτική κεφαλαιοποίηση χρεών. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κεφαλαιούχοι θα πάρουν ένα αδικαιολόγητο δώρο όταν τα ομόλογα ανακάμψουν από τη σημερινή πτώση τους με χρήματα τα οποία έπρεπε να δαπανηθούν για να βοηθήσουν την οικονομία.
* Στην Ευρώπη η αντίδραση των κυβερνήσεων θα φέρει αποτελέσματα;
- Αρκεί η λύση να είναι κοινή σε όλες τις χώρες. Αν δοθεί μια εγγύηση καταθέσεων σε μία χώρα κι όχι σε μία άλλη, τότε θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στον ανταγωνισμό των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να επανεξετάσουν πολλά, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και τον προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που σήμερα νοιάζεται πιο πολύ για τον πληθωρισμό και ελάχιστα για την ανάπτυξη.
* Έχετε πει πως «είναι παράδοξο ότι οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν για να υποστηρίξουν έναν καταναλωτισμό ο οποίος βασίζεται σε δάνεια και κάρτες». Αρα η σημερινή κρίση ήταν τόσο προβλέψιμη;
- Η τρέχουσα κρίση δεν ήταν απλώς αναμενόμενη -είχε, πράγματι, προβλεφθεί. Ζούσαμε πάνω σε δανεισμένο χρήμα και δανεισμένο χρόνο και οι καταναλωτικές συνήθειες στις ΗΠΑ ήταν αδύνατο να διατηρηθούν. Ο Μπους αν και κληρονόμησε ένα πλεόνασμα ύψους 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μπιλ Κλίντον, φέτος η Αμερική ανακοίνωσε το δεύτερο μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ιστορία της. Στη διάρκεια των οκτώ ετών της κυβέρνησης Μπους, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 65% και έφτασε σχεδόν στα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σ' αυτά πρέπει τώρα να προστεθούν τα χρέη των τραπεζών Φρέντι Μακ και Φάνι Μέι (σ.σ.: πρόκειται για τις δύο ημικρατικές στεγαστικές τράπεζες που χρεοκόπησαν). Κι ακόμη, να φορτωθούμε το «σαμάρι» δύο πολέμων: Το συνολικό κόστος για το Ιράκ και μόνο θα ξεπεράσει τα τρία τρισεκατομμύρια, τα οποία έχουμε δανειστεί εξ ολοκλήρου από το εξωτερικό.
* Αυτό που συνέβη στην Αμερική είναι, όπως λέγεται, το τέλος του φιλελευθερισμού;
- Η χρηματοοικονομική κατάρρευση έχει κατακλυσμιαίες επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στις ιδέες για τα οικονομικά. Κατά κάποιον τρόπο, τα γεγονότα αυτού του Σεπτεμβρίου θα είναι για τον φονταμενταλισμό των αγορών ό,τι υπήρξε και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου για τον κομμουνισμό. Αυτή ήταν η αποφασιστική στιγμή κατά την οποία διαπιστώσαμε πως ο κομμουνισμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γνωρίζαμε, βεβαίως, και από πριν ότι το κομμουνιστικό σύστημα ήταν βαθιά ελαττωματικό όπως συνέβαινε και με το φονταμενταλισμό των αγορών.

* Κατά την εκτίμησή σας, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία;
- Τεχνικά οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε ύφεση, η οποία ορίζεται σαν δύο συνεχή τρίμηνα με αρνητική ανάπτυξη. Ομως το αν βρισκόμαστε σε ύφεση είναι λιγότερο σημαντικό από το γεγονός ότι η οικονομία θα λειτουργεί κάτω από τις δυνατότητές της και ότι η ανεργία θα αυξηθεί. Η παγκόσμια οικονομία κατευθύνεται προς σημαντική επιβράδυνση. Οταν παίρνει την κάτω βόλτα, συχνά ακούτε τους ειδικούς να συζητούν αν αυτή η επιβράδυνση θα είναι στο πρότυπο του γράμματος «V», δηλαδή σύντομη αλλά αιχμηρή, ή θα είναι στο πρότυπο του γράμματος «U», δηλαδή μεγαλύτερης διάρκειας αλλά πιο ήπια. Σήμερα, ωστόσο, η οικονομία μπορεί να μπαίνει σε μια φάση επιβράδυνσης, η οποία περιγράφεται καλύτερα με το πρότυπο του γράμματος «L». Πρόκειται για μία πολύ αδύναμη κατάσταση και είναι πιθανόν να παραμείνει σ' αυτή τη φάση για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτή η επιβράδυνση ειδικά στην Αμερική ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα σκληρή για τους φτωχότερους ανθρώπους. Ο διεθνής ανταγωνισμός, τα συνδικάτα που φυλλορροούν, η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου και μία αδύναμη αγορά εργασίας συνωμοτούν εναντίον του μέσου εργαζόμενου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και σημαντική αύξηση της ανεργίας. Ασθενείς αγορές εργασίας σημαίνει, επίσης, ότι οι πραγματικοί μισθοί θα παραμείνουν στάσιμοι. Στις ΗΠΑ η ανεργία έχει φθάσει ήδη στο 6,1% αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει και τους «μεταμφιεσμένους» ανέργους, δηλαδή αυτούς που απασχολούνται ακούσια σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αν αυτοί συμπεριληφθούν στο ποσοστό, τότε η συνολική ανεργία θα ξεπεράσει το 11%. Και είναι πιθανόν να αυξηθεί σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από τη μεγάλη ύφεση του 1929.
* Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης;
- Η ανάπτυξη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο ως ένα ζήτημα αύξησης του ΑΕΠ. Πρέπει να είναι βιώσιμη. Η ανάπτυξη που βασίζεται στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην έξαρση της κατανάλωσης με δανεικά ή στην εκμετάλλευση σπανίων φυσικών πόρων χωρίς να επανεπενδύουμε το προϊόν δεν είναι βιώσιμη. Δεν χρειάζεται να αυξήσει κανείς την ανισότητα για να έχει ανάπτυξη. Οι κυβερνήσεις μπορούν να την αυξήσουν, διαχέοντας τον πλούτο καθώς ο πολυτιμότερος πόρος κάθε χώρας είναι οι άνθρωποι.
* Τελικά, η πολιτική πρέπει να παρεμβαίνει στα οικονομικά δρώμενα;
- Καμία σύγχρονη οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά αν η κυβέρνηση δεν παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Αν η κυβέρνηση τώρα πρέπει να σώσει τις αγορές που έχουν αποτύχει, τότε πρέπει να διασφαλίσει και ότι οι πιθανότητες να χρειαστεί να επαναλάβει κάτι τέτοιο στο μέλλον πρέπει να μειωθούν. Οι τράπεζες δεν κατάφεραν να διαχειριστούν επιτυχώς το ρίσκο. Δεν έδωσαν καλά δάνεια και διασπάθισαν τα χρήματα, τα οποία τους είχαν εμπιστευτεί. Οι ελεγκτές υποτίθεται ότι έπρεπε να τις σταματήσουν. Απέτυχαν. Ενας από τους λόγους γι' αυτό είναι πως από την εποχή Ρέιγκαν, οι έλεγχοι αποδυναμώθηκαν και ορίστηκαν ως ελεγκτές άνθρωποι που δεν πίστευαν στη ρύθμιση, αλλά στην ελεύθερη αγορά. Το σύνθημα «εμπιστευόμαστε τον Θεό» («in God we Trust») αντικαταστάθηκε με το «εμπιστευόμαστε την αγορά». Τώρα λοιπόν ο στόχος είναι να επιδιορθώσουμε τη ζημιά και όχι να αφήσουμε για το μέλλον τις μεταρρυθμίσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης. Γιατί, δηλαδή, πρέπει κανείς να περιμένει ότι οι τράπεζες, οι οποίες συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα στο παρελθόν, θα συμπεριφερθούν καλύτερα στο μέλλον αν δεν αλλάξουμε από τώρα τους κανόνες του παιχνιδιού; Δεν θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αν δεν αρχίσουμε να διαμορφώνουμε καλύτερες ρυθμιστικές και ελεγκτικές δομές. Κι αυτόν ακριβώς τον τρόπο αναζητούμε τώρα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ 26/10/2008
ssta73 ssta73 Thu. 16 Oct. 2008 9:12 1 views 8 comments
Ο Σημίτης για μια ακομα  φορά ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ με ΚάΘΕ τρόπο να στηρίξει την οικονομική αστυνομία..... εύγε μπάτσε του μυαλού.... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΟΥΛΙΩΝ....


Ομιλία Κ. Σημίτη για την κρίση στην παγκόσμια οικονομία


Στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αδιαφορία τους να υπάρξει μια κοινή οικονομική πολιτική, απέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης τους σοβαρούς κλυδωνισμούς που δέχεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από την κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, που απειλεί με ύφεση ολόκληρη την υφήλιο. Ο κ. Σημίτης, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου μίλησε για την παγκόσμια οικονομική κρίση και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο σε ξενοδοχείο της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ευρώ δεν ευθύνεται για την κρίση, ενώ υποστήριξε επικαλούμενος το ελληνικό έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, ότι αν το νόμισμα μας ήταν η δραχμή θα είχαμε εξάντληση των συναλλαγματικών μας αποθεμάτων και υποτίμηση. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ξαναβρούμε το χαμένο νήμα της σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές οικονομίες, προκειμένου η χώρας μας να περνά πιο ανώδυνα τέτοιες διεθνείς αναταραχές.
from SSTA 2008-10-16 11:20

ΒΛΕΠΩ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ..... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ........, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ...,   


Ο κ. Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βόλο, μίλησε για τη διεθνή κρίση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 

Το σχέδιο που αποφάσισαν οι ηγέτες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες «ληστείες» στην ανθρώπινη ιστορία σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών. Αυτό το σχέδιο μετατρέπει σε κουρελόχαρτο τους κανόνες της Ε.Ε. μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Τραπεζιτών, ενώ θα κοστίσει ένα πακτωλό εκατοντάδων δις στους λαούς προκειμένου να διασωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι άγριες κερδοσκοπικές πρακτικές του. Είναι θλιβερό ότι ο κ .Κ. Καραμανλής συμφώνησε και χαιρέτησε αυτό το σχέδιο, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά απαράδεκτο τρόπο το χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα.
Αυτή την ώρα η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται να εφαρμόσουν μια νέα στρατηγική, η οποία αντί να φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να φέρνει στο επίκεντρο την ανάγκη της δημόσιας ιδιοκτησίας και ελέγχου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με στόχο μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική που θα ασκείται αποκλειστικά με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια και θα έχει ως μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των εργαζομένων, υπογράμμισε.
Ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι "στην Ελλάδα πρέπει το δημόσιο να ανακτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Εθνικής Τράπεζας και να ενισχύσει την παρουσία του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, ώστε με πυρήνα αυτές τις τρεις δημόσιες τράπεζες να εφαρμοστεί μια πολιτική σε όφελος των καταθετών και των δανειοληπτών και της ανάπτυξης της χώρας".

ΑΠΕ 14/10/08

from thk thk 2008-10-16 13:35
Τελικά είσαι υπερ ή οχι του δημόσιου. Επιμένεις στην δημοσιοποίηση των τραπεζων αλλα στο δημοσιο και συ δεν αντεξες παραπάνω απο 3 μήνες. Ο σημιτης τι λεει να συγλιθουμε με την Ιρλανδια ας πουμε να τον πιουμε και εμεις?
Πιστευω μας εσωσε λιγο η χαμηλη αναπτυξη και εμφυτη συντηριτικοτητα του ελληνα.
Αν έχουμε σωθεί..(μαλλον όχι ε?)..
Αντε κε οικονομολογε δωσε μας τα φώτα σου.
Εμεις οι προγραμματιστες αρρωσταινουμε οταν πρεπει να σκεφτουμε οικονομικα..
from SSTA73 2008-10-16 15:20
μην ταυτιζεις την ξεφτιλα του δημοσιου με το τι πρεπει να γινει για να επελθει ισσΟροποια στη συγκεκριμένη φάση του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.  Η ελευθερη αγορα , Το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων & της ελευθερίας στις συναλλαγες απέδειξε στην πραξη οτι είναι απαράδεκτο.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝΟΗΣΙΑ.... ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΩΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ & ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΟΝΤΟΣ, & ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛMΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΩΤΟ, ΑΠΛΗΣΤΟ, ΑΔΙΚΟ & ΑΝΩΜΑΛΟ... Η ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΞΙΞΕΙ... ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ .... & ΑΦΟΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ...

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΗΘΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΤΛ.... ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΚΡΙΣΗ 29-30) , Ο ΑΝΤΑΜΣ ΣΜΙΤΗ ΕΔΩΣΕ ΤΩΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ... ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ , ΙΔΕΑ, ΣΤΟΧΟ, ΟΡΑΜΑ,, 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, (π.χ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,,,, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ & ΜΕΤΑΣΤΟΦΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΣΤΙΣ ΙΔΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ....

τι να πω τωρα... ειναι τοσα πολλά  που θα γραφω σα μαλακας για κανα τριήμερο... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΠΙΕΖΕΙ ... ΕΧΩ ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΦΛΥΑΡΩ...

Σ.Σ.  


from ssta73 2008-10-16 15:32
 Ξ Ε Κ Ο Λ Α   Μ Ε  Α Υ Τ Ο   Π Ο Υ  Β Λ Ε Π Ε Ι Σ ,    Σ Κ Ε Ψ Ο Υ  Π Ω Σ  Μ Π Ο Ρ Ε Ι  Ν Α  Δ Ι Ο Ι Κ Η Θ Ε Ι   Μ Ι Α   Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α   Χ Ω Ρ Ι Σ  Κ Ρ Α Τ Ι Κ Η  &  Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η   Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α.


φροντισε να αφησεις κατι στου επόμενους...  εξαλου το μεγαλο πανηγύρι θα αργήσει για πολύ ακόμη......   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ..... ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ......

τΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΞΗΣ & ΣΕΨΗΣ ..... ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς .... ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ .... ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΟΣ.. VIRUS......  

s.s.
from ssta 2008-10-16 15:33
τΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΞΗΣ & ΣkΕΨΗΣ ..... ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς .... ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ .... ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΟΣ.. VIRUS......  

s.s.
from thk thk 2008-10-16 17:29
έγραψε :
 Ξ Ε Κ Ο Λ Α   Μ Ε  Α Υ Τ Ο   Π Ο Υ  Β Λ Ε Π Ε Ι Σ ,    Σ Κ Ε Ψ Ο Υ  Π Ω Σ  Μ Π Ο Ρ Ε Ι  Ν Α  Δ Ι Ο Ι Κ Η Θ Ε Ι   Μ Ι Α   Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α   Χ Ω Ρ Ι Σ  Κ Ρ Α Τ Ι Κ Η  &  Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η   Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α.
Εγω αυτο που βλέπω είναι οτι ο κοσμος ψοφάει για εξουσια. Δεν μπορεις να βασιστεις στο οτι ο καθενας θα ειναι υπευθυνος και θα βαλει τον εαυτο του εκει που του αξιζει συμφωνα με αυτα που μπορει να προσφερει.
Αντιθετα παρατηρω (σε απλες κοινωνικες δραστηριοτητες οπως ας πουμε ενα παιχνιδι μπαλα) το αντιθετο. Ανθρωποι που δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους να θελουν να παιζουν επιθεση αλλα και ανθρωποι που μπορουν να παιξουν να χαντακωνουν το εαυτο τους και να μη διεκδικουν αυτο που τους αξιζει.
Πληρης αδικια ή φυσικη ισορροπια?
from sstga 2008-10-16 19:02
ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ... ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ..... ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ... ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ...  ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ..... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ... ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΞΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ....

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΛΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ,

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ... Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ... ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ..... ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ Η/Υ ΣΤΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ... ,, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.... ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ Η/Υ .... ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ .... ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟ ... ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ Τ0 ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...


from SSTA 2008-10-16 19:14
μιλαμε για ενα δημοσιο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ Η/Υ.....

εκμεταλευσου το......  ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ..

το ΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ...
η ΕΦΟΡΙΑ εχει μπλοκαρει
η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν μπορει να καταλαβει..
οι ανω των 45 ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ δεν ξερουν αλλά νομίζουν ότι είναι εφικτό...

αν δεν ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ Η/Υ σημερα εισαι Τ Ε Λ Ε Ι Ο Μ Ε Ν Ο Σ αγραμματος & οι περισοτεροι άνω των 45 ΕΊΝΑΙ αγραμματοι......, Η ΠΛΕΙΟΦΗΦΙΑ ΤΩΝ δημοσιων υπαλληλων ειναι αγραμματοι... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ

ssta73 ssta73 Wed. 15 Oct. 2008 12:52 0 views
Κύμα κρατικοποιήσεων τραπεζών στην Ευρώπη.             

Aντε και στην ελλαδα με το καλό.. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ...ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ & ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ....ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ... ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ... ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ..... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΚΟΜΑ ... ΜΕΧΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΥ.. ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.... ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ  ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ.... , ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ .. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ... ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ .... ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ... ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ--> ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ... ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΛΕΦΤΑ.. ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ & ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ... & ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ .... ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ... ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ....

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ... ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΦΥΓΕ ... ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ & G7 ..... TΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙΗΣΗΣ (ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΒΡΗΚΕ .... ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ.... ΟΧΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΕΙΣ....ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ... ΖΗΤΩ ΟΙ ΟΙΚΟΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,.... ΖΗΤΩ Ο Α/ΜΟΣ.
ssta73 ssta73 Fri. 10 Oct. 2008 9:39 0 views 1 comments

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΚΩΔΙΚΟ, ΚΤΛ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ... ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ.

ΤΟ ΙΚΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, Η ΕΦΟΡΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ..... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.... ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ % ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΜΑΤΟΣ & ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.... ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ & Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.... ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ... ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕς ΔΑΠΑΝΕΣ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ... ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΕΥΓΟΥΜΕ & ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ... ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ .... ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.... ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΘΑΤΣΕΡ, (ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ PUNK).


ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΟΙΑ & ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ & ΟΧΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕς....


ΤΑ ΤΡΕΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΙΧΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΙΚΗ ΛΥΣΗ & ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥΣ... ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙ.... ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ.


ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ .....



from ΒΛΑΚΑΣ 2008-10-10 12:45
βλεπω το σχεδιο παει καλα.... μαλλον ερχεται πολεμος...... απο ΡΩΣΙΑ.....ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΤΟΥΣ.... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ
ssta73 ssta73 Mon. 22 Sep. 2008 11:42 tags politics , economy 0 views 5 comments
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙ ΞΑΝΑ ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΣ ΨΟΦΗΣΕΙ...
  Αφορμή αυτή τη φορά για τους αλυσιδωτούς κλυδωνισμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, που επιρρεάζουν σταδιακά και άλλες χώρες, ήταν η κρίση με τα ενυπόθηκα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης που χορηγούσαν οι αμερικανικές και όχι μόνο τράπεζες. Πρόκειται για στεγαστικά και άλλα δάνεια, που χορηγούσαν αφειδώς οι τραπεζίτες στο κυνήγι του εύκολου και γρήγορου κέρδους, χωρίς να εξετάζουν αν οι δανειολήπτες θα μπορούσαν να το ξοφλήσουν. Ετσι, με τη ραγδαία αύξηση των δανειοληπτών που αδυνατούσαν να ξοφλήσουν τα δάνεια που είχαν πάρει (είτε επειδή ξαφνικά βρέθηκαν άνεργοι είτε επειδή η ακρίβεια και οι γενικότερες εισοδηματικές πολιτικές είχαν πλήξει την αγοραστική τους δύναμη), άρχισαν να οξύνονται και τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών.
Σημαντική συμβολή στην οικονομική κρίση, είχε και η αύξηση των κρατικών δαπανών τόσο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς διαφόρων χωρών όσο και για τη χρηματοδότηση (στα πλαίσια των υποχρεώσεων κάθε χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ ή άλλων κέντρων) για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ. Οπως κάθε δαπάνη, έτσι και η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, καλύπτεται με περικοπές δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, νέους φόρους και άλλα μέτρα που περιορίζουν την αγοραστική
δύναμη των νοικοκυριών και άρα αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων που αδυνατούν να ξοφλήσουν ένα τραπεζικό δάνειο.
Όλα τα παραπάνω, ισχύουν και για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα, με κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως μειώσεις επιτοκίων, εξαγορές μετοχών προβληματικών τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων κλπ. Ανάλογες παρεμβάσεις, μικρότερης κλίμακας, έγιναν και από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Παρά τις συνεχείς «ενέσεις» ρευστότητας, η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όχι μόνο συνεχίζεται αλλά επεκτείνεται και στις άλλες χώρες, απειλώντας την παγκόσμια οικονομία με ύφεση.
Οι συνέπειες  για το άμμεσο μέλλον είναι:Πρώτον, τα εκατοντάδες δισ. ευρώ ή δολάρια που ξοδεύει το κρατος των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη στήριξη των απειλούμενων με χρεοκοπία τραπεζών, θα διογκώσουν ανάλογα το έλλειμμα των κρατικών τους προϋπολογισμών. Για παράδειγμα τα εκατοντάδες δισ. δολάρια (πάνω από 300) που δαπανήθηκαν την περασμένη βδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την εξαγορά μετοχών δύο μεγάλων στεγαστικών τραπεζών και της ασφαλιστικής εταιρείας, θα αυξήσουν ανάλογα τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτά τα ελλείμματα θα φορτωθούν στους Αμερικανούς φορολογούμενους, με την αύξηση των φόρων, τις περικοπές δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, την αύξηση των επιτοκίων κλπ.

Δεύτερον, με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων - στις οποίες προχωρούν από μόνες τους οι τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις είτε για να αυξήσουν τα κέρδη τους είτε για να περιορίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν - οξύνουν παραπέρα το πρόβλημα.
Φτάνει μόνο να αναφερθεί, πως φέτος τον Αύγουστο, μόνο στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 27% και ο αριθμός των Αμερικανών που κατασχέθηκε το σπίτι τους επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τη δόση του δανείου. Πάνω από 350.000 Αμερικανοί, έχασαν φέτος τον Αύγουστο το σπίτι τους, επειδή οι τράπεζες το έβγαλαν σε πλειστηριασμό. Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερος θα ήταν ο αριθμός, αν δεν υπήρχε και ο μισθός των εκατοντάδων χιλιάδων μισθοφόρων Αμερικανών στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός τομέας, έχει χάσει μέχρι στιγμής φέτος περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμούν πως οι τελευταίες χρεοκοπίες θα αυξήσουν τις απολύσεις εργαζομένων κατά και 50.000 άτομα.

Το Κράτος, σπεύδει πάντα, σε δύσκολες ώρες, να σώσει την κατάσταση προς όφελος των συμφερόντων της τάξης που εκπροσωπεί και ιδιαίτερα των πιο ισχυρών τμημάτων της, που αποτελεί το τραπεζικό κεφάλαιο. Στην ουσία, οι κυβερνήσεις, εφαρμόζουν πολιτικές κρατικοποιήσεων όταν θέλουν να κοινωνικοποιούν τις ζημιές των επιχειρήσεων και πολιτικές αποκρατικοποιήσεων όταν θέλουν να ενισχύσουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου πουλώντας φτηνά στους επιχειρηματίες κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.
  Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι στην εποχή του πιο άκρατου νεοφιλελευθερισμού (των αποκρατικοποιήσεων, του «λιγότερου κράτους» κλπ.) το κράτος δε διστάζει να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, καθώς έτσι στηρίζει την εξουσία του κεφαλαίου.
Στην ουσία, πίσω από τα φαινόμενα χρεοκοπίας μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, κρύβονται τα αδιέξοδα και η πορεία χρεοκοπίας του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι σάπιο και αναπαράγει τις κρίσεις από γεννησιμιού του. Σ' αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες των τελευταίων 30 ετών - με μέτρα κεϋνσιανών, μονεταριστών, σοσιαλφιλελεύθερων και νεοφιλελεύθερων οικονομικών συνταγών - οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή αυτού του συστήματος & η εγκαθίδρυση ανάλογου  που θα είναι αδύνατη η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Σ.Σ.



from KRHTIKOS 2008-09-22 11:55
ευτυχως που έχω σπιτάκι,  δύο σταύλους και κανα δυο χωράφια στήν ΚΡΗΤΗ.... και αν ψοφήσει τελικά η οικονομία.... θα είμαι άρχοντας,  άρχοντας... ούτε άγχος ... ούτε ψεύτικες ανάγκες .... ούτε μοναξιά.... θα Ξανανιώσω όπως ο ΠΑΠΠΟΥΣ μου ... που όταν του έλεγα τα προβλήματα του σήμερα δεν μπορούσε να καταλάβει & νόμιζε ότι δεν πάω καλά.


from ssta73 ssta73 2008-09-22 12:27
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ...... (ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ)  :

  - ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ είναι βασιλιάς σε περιόδους κρίσης

Όσοι έχουν μετρητά μπορούν να ελπίζουν σε όφελος από την κρίση, σε ακριβώς αντίθετη κατάσταση είναι όσοι έχουν δάνεια ή θέλουν να πάρουν δανεικά. Τα επιτόκια είναι υψηλά γιατί οι τράπεζες έχουν αυξήσει τα περιθώρια κέρδους τους προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες που έχουν από το ακριβό κόστος χρήματος που συναντούν στη διατραπεζική αγορά.Το σίγουρο είναι πως όταν προβλέπεται μείωση της οικονομικής δραστηριότητας ή ακόμα και ύφεση, τότε είναι η χειρότερη περίοδος για κάποιον να κάνει ανοίγματα, και ειδικά με δανεικό χρήμα.

Επιπλέον οι τραπεζικοί λένε ότι:

*Σε περιόδους όπως η σημερινή κρατούμε όσο δυνατόν περισσότερα μετρητά. Αυτό θα επιτρέψει είτε να εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες ή να αμυνθεί καλύτερα.
*Καλό είναι να μην ανοίγεται κάποιος με δάνεια έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

- η αγορά σπιτιού Παγώνει, καθώς περιορίζεται το μετρητό. Ο αγοραστής φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα στην παρούσα φάση, αφού μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες τιμές . Δεν θα πρέπει, βέβαια, να παραβλέπεται ότι η κτηματαγορά πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με την αναβληθείσα αύξηση των αντικειμενικών αξιών τους επόμενους μήνες. Αυτό ίσως της δώσει κάποια βραχυπρόθεσμη ώθηση, καθώς οι ενδιαφερόμενοι πιθανά να επισπεύσουν τις αγορές.
- Οι επενδύσεις σε μετοχές σε τέτοια περίοδο έχουν μεγάλο ρίσκο. Τοποθετήσεις θα πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και να επικεντρώνονται σε εταιρείες που έχουν υγιή χρηματοικονομική διάρθρωση.
- Ασφαλές καταφύγιο σε κρίση είναι & οι επενδύσεις σε χρυσό.Το λαμπερό μέταλλο αποτελεί πάντα σε περιόδους κρίσης ένα σωσίβιο για τους επενδυτές και μέσο αποθεματοποίησης του πλούτου

.

from xaxa 2008-09-22 12:38
Ο πνιγμένος τραπεζίτης από το κράτος πιάνεται.
Η υπερδύναμη & τα ανθρωπάκια της έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο, τις συνέπειες στα δημόσια ταμεία από την επιχείρηση σωτηρίας της Wall Street. Λες τα Αμερικανάκια να ξυπνήσουν & να κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;;;

ΧΑΧΑ .... ΜΠΡΑΒΟ.. ΕΥΓΕ .... ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΩΡΑΦΑΚΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ & ΣΤΑΥΛΟ ...
& ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ.
from mari@pi mari@pi 2008-09-22 12:41
ερχόμαστε, κάθε δευτέρα, ελπίζοντας ότι θα έχει ψοφήσει,,
from ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ 2008-09-22 16:24
Αλληθεύει οτι πωλείται η Εθνική Ασφαλιστική σε ξένο όμιλο???
ssta73 ssta73 Fri. 12 Sep. 2008 11:20 0 views 3 comments

Τριπλή βόμβα στο Ασφαλιστικό
Μείωση συντάξεων, ανατροπή σε όρια ηλικίας, ενοποιήσεις ΤαμείωνΜειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας (ακόμη και σε μητέρες με ανήλικα παιδιά), νέος γύρος ενοποιήσεων ασφαλιστικών ταμείων (από την 1η Οκτωβρίου) και ριζικές ανατροπές στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Στα σκαριά νέα φοροεισπρακτικά μέτρα
Στα σκαριά νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, το κράτος ετοιμάζεται να επιβάλει νέα αύξηση φόρων για μισθωτούς - συνταξιούχους αλλά και την παραπέρα «απελευθέρωση» στα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».

Με αμείωτη ένταση η ακρίβεια
Στο 4,7% διαμορφώθηκε ο τιμάριθμος τον Αύγουστο, ενώ από το Σεπτέμβρη έρχεται νέο κύμα ακρίβειας.


........ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

from ssta73 ssta73 2008-09-12 11:32
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ & ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ... ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ.... ...
.... ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ .... ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΝΕΡΓΟΣ.... ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ .... ΘΑ ΑΠΕΛΥΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ .... ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.... ΑΝ... ΑΝ... ΕΕΕΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ .... Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΨΥΧΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ .... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ... ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ... Ο ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ... Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ & ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ....
-- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΑΣ, ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ, ΚΤΛ...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.: ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ & ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΥΦΙΣΩ..... ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ.



from thk thk 2008-09-12 13:10
O κοσμος δεν βγαίνει , δεν εχει καμια επικοινωνια μεταξύ του , δε ξέρουμε ούτε ποιοι μένουν διπλα μας και στραβώνουμε οταν κτυπαει το τηλ. .. ποιος ειναι πάλι τι θέλει δεν θα ναι για καλο..
Τα ασφαλιστικα συστηματα καταρεουν .. Γιατι? γιατι ολοι φαγαν χωρις καμια ντροπη . Πλασματική αναπτυξη στην ελλάδα τα τελευταια 15 χρονια . Επιχορηγησεις και επιδόματα και καμια δημιουργικότητα - πρωτοτυπια. Οι ελληνες ειναι μαμακηδες και πιστευουν οτι παντα θα υπαρχει το διχτυ να τους πιασει οταν θα πεφτουνε.
Φαγανε καλα οι προηγουμενες γενιες πηρανε τα λεφτα απο τα δημοσια , και τωρα σφυρανε αμεριμνοι. Και τωρα ποιος πληρώνει τη λάμπα? ΕΜΕΙΣ.
Οι 20+ οι 30+...
Τι παραγει αυτη η χωρα? Τις ιδιες της τις σάρκες τρώει. Οι οικογενειες προσπαθουν να σε κομπλεξάρουν οτι εισαι άχρηστος σαν ελληνας και ανυσηχουν γιατι ξέραν απο πολύ πριν οτι ΟΛΑ θα σκάσουν και δεν θα μπορει να σε ταϊζει το δημοσιο στη γυάλα. Κανεις - οχι απλα δεν έβαλε το χέρι του στη φωτιά - αλλα δεν έπισε ουτε μια ζεστη κούπα . Γιατι να μιλησεις - δεν βαριεσαι βρε αδερφε οσο ο μισθος πεφτει γιατι να πεις αληθειες? ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕς ΡΕΕΕΕ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ.

from ssta73 ssta73 2008-09-12 16:14
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.: ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ & ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ..... ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ.

ΕΛΠΙΖΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΑΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ, ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ .... ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ....ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ..... ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ????
ssta73 ssta73 Thu. 4 Sep. 2008 9:17 0 views
@@@@@@
@@@@@@
a
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:34 0 views
a
a
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:33 0 views
karamanlis
karamanlis
2
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:30 0 views 2 comments
2
2
from thk thk 2008-09-02 14:58
spammer
from ssta 2008-09-02 16:50
TI ENOEIS VS SPAMMER

1
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:29 0 views
1
1
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:26 0 views 3 comments
a
a
from ΒΡΑΣΤΑΜΑΝ 2008-09-03 13:44
... ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤO ΑΓΟΡΑΣΕ KAI Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ! .... ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΗ ΤΗΣ......
from ΕΤΟΣ 2008 2008-09-03 13:47
καλά σε ποιά εποχή βρίσκεσαι κύριε άγνωστε; γιατί εμείς ζούμε το έτος 2008 μήνα ένατο... κάτι δεν πάει καλά με το ρολόϊ σου.
from thk thk 2008-09-03 14:12
Εναλλακτικά αντι γι αυτό το αυγο μπορεις να γίνεις αλκοολικος ειναι απολύτως νομιμο και δεν έχει αγχος. Για καντε μια βολτα στα χωρια εκει στη κρήτη και ειδικα εκει που εχει τουρισμο και μετρήστε κόσμο..
Οι μισοι λειπουν ταξιδακι.. για αποτοξινωση στη Σούδα..
Κατα τα αλλα περισσεύουν τα ηλιθια αστειακια για τα Ζωνιανά..
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:25 0 views
a
a
ssta73 ssta73 Tue. 2 Sep. 2008 14:24 0 views
a
a
ssta73 ssta73 Tue. 26 Aug. 2008 17:28 0 views 11 comments
a
a
from ssta73 ssta73 2008-08-26 17:30
ΜΕ ΣΚΑΣΑΤΕ... ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ... ΘΥΕΛΛΑ .... ΜΟΛΙΣ ΕΦΑΓΑ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ.... 


from thk thk 2008-08-26 17:31
τι ειναι αυτό?
from ssta73 ssta73 2008-08-26 17:38
Επιπλέον έχω εκνευριστεί ... θελω να γραψω ... να πω τις αποψεις μου τέλος πάντων για όλα όσα συμβαίνουν .... αλλά δεν έχω το χρλονο να το κάνω... το συστεμ με έχει κάνει να νιώθω ενοχές όταν κάνω κάτι αφιλοκερδός .... και βέβαια αυτό με εξοργίζει ακόμα περισότερο.. ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ συστεμ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑ .... ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.... ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ... ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ .... ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΧΑΡΤΙΑ Η ΝΑ ΡΙΣΑΚΑΡΩ Η ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΤΣΙ.
Εξάλου τα πρωτοπαλίκαρα του βαρδινογιαννάκη είναι απο τα ΣΦαΚΙΑ και την ΜΑΝΗ .... και οποιος θέλει ας καταλάβει

from SSTA 2008-08-26 17:56
κυριε ADMINISTRATOR λόγω ταχύτητας γραφής ... βγαίνου λάθοι... βάλτε ορθογραφικό έλεγχο....
from thk thk 2008-08-26 17:57
θα βαλω επεξεργασια αφετέρου στα σχολια.
from SS 2008-08-26 17:59
ΕΠΙΤΈΛΛΟΥΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ SOUL REBEL SE DTS 5.1 ... ΠΑΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΩΤΑ ΜΑΡΛΕΥ ΖΩΝΤΑΝΑ.... ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΓΙΑ
from thk thk 2008-08-26 18:00
για κόλλα στη σελιδα comments/edit και αν δεν σου εμφανισθει δωσε στον εαυτο σου δικαιωμα edit_comments απο τα δικαιώματα
from SSTA 2008-08-26 19:25
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ 5.1.... το mp3 καταστρεφει την ποιότητα.... καντε download 5.1 oxi MP3....

Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...
το mp3 είναι επιστροφή στο 1 ...

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣΑ ΕΚΔΟΣΗ BOB MARLEY , BLACK SABBATH ΣΕ 5.1 ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ........

τελος το MP3 σκοτώνει ....
from ssta73 ssta73 2008-08-27 09:37
Οι αστυνομικοι, συνελαβαν εναν ανηλικο, ο πατερας του που πηγε στο αστ.τμημα καποια στιγμη διακπληκτιστηκε με τους μπατσους και περασανε χειροπεδες και σε αυτον.
50 κατοικοι του χωριου με παλουκια και πετρες πηγανε στο αστυνομικο τμημα ανωγειων και για 2 ωρες! δεν αφηναν κανεναν να μπει και κανεναν να βγει απο αυτο, ενω εσπασαν περιπολικα, τζαμαριες και προξενησαν ζημιες σε ιδιωτικα οχηματα αστυνομικων, ενω απαιτουσαν την αμεση απελευθερωση των συγχωριανων τους.
Με την παρεμβαση εισαγγελεα μετα απο 2 ωρες η καταληψη εληξε

from ssta73 ssta73 2008-08-27 09:41
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΜΗΛΟΠΟΤΑΜΟ , ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΞΥΛΟΥΡΗ. ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΖΩΝΙΑΝΑ, ΚΡΑΝΑ, ΛΕΙΒΑΔΙΑ, ΑΞΟΣ.

 
from thk thk 2008-08-27 12:27
τα χεις κανει  μπαχαλο ! εχεις μετατρεψει τη φωτογραφια αυτη σε blog και γραφεις την ιστορια της ζωης σου σε comments,
κανεις ερωτησεις πως θα ανεβασεις mp3 στο μυνημα του Blog σου..
ssta73 ssta73 Tue. 19 Aug. 2008 18:09 0 views
palio & kalo αλλά ΓΡΕΕΕΕΕΝ   grrrr..
palio & kalo αλλά ΓΡΕΕΕΕΕΝ   grrrr..

IBM
ssta73 ssta73 Tue. 19 Aug. 2008 18:06 0 views
ΩΡΑΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ Η/Υ
ΩΡΑΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ Η/Υ