0.024
Pastry:

- Intro:
καθε χρηστης αντιπροσωπευεται απο εναν κομβο (=node).
Κάθε κόμβος πρεπει να έχει ενα μοναδικό δικό του κωδικό/αναγνωριστικό(=nodeId)
Κάθε κόμβος μπορεί να στείλει μήνυμα με βάση ένα κλειδί (=key).
Κάθε κόμβος γνωρίζει k γειτονικούς κωδικούς κόμβων (neighborhood nodeId's)

Οι κόμβοι οργανώνονται σε μια κυκλική κατα κάποιο τροπο διάταξη (=token ring, δακτύλιος) ανάλογα με τους κωδικούς τους, οι οποίοι όπως θα δουμε παρακάτω δινονται σχεδόν τυχαία.
Όταν εισέλθει ένας νέος κόμβος στον δακτύλιο τότε ο κοντινότερος κόμβος που το αντιλαμβάνεται πρέπει να ενημερώσει την εφαρμογή και τους υπόλοιπους κόμβους για το γεγονός αυτό. Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις εξόδου κόμβου και επανασύνδεσεις/επιδιώρθωσης κόμβου.

Proximity Metric and Network Locality:
Το pastry σα σκοπο εχει τη σωστη δρομολογιση των πακετων, ωστε αυτα να φτανουν σωστα, γρηγορα, σε οσο το δυνατον λιγοτερο χρονο στον σωστο παραλήπτη. Για να ειναι αποτελεσματική η δρομολογηση πρέπει να ορίσουμε ενα κατάλληλο proximity metric. Το proximity metric είναι ο κανονας με τον οποίο θα μετράμε την αποτελεσματικότητα της δρομολόγισης.
Πχ. number of IP routing hops, a ping time delay, the actual geographical distance etc.
H επιλογή κατάλληλων και αποτελεσματικών αλγόριθμων για τον εντοπισμό του πακέτου και τη σωστή δρομολόγιση αυτού είναι άμεσα σημαντικά.

Στο επομενο ποστ, θα εμβαθύνω στον γενικό σχεδιασμό του pastry και σιγά σιγά θα προχωρισω στον ορισμό της αρχιτεκτονικής της υλοποιησής.

Καληνυχτες.
παρτε και μια ομπρέλα, βρέχει σήμερα..