0.020
thk thk Σαβ. 19 Ιούλ. 2008 0:39 tags πολιτική , μπάσκετ 0 views
εν μέσω θερινής ραστώνης (δε ξέρω τι ναι αυτό αλλα πρέπει να χει σχέση με τα ράστα) και αφου το κόλπο με την εθνική ποδοσφαίρου απέτυχε , παρουσιάζεται ροδαλή ροδαλή η ευκαιρια του μπάσκετ.
Καλα αυτο με τη μπάλα επρεπε να το περιμέναν όλοι. Στο τέλος είχα αρχίσει και λυπόμουνα τους διαφημιζόμενους. Καλά , που πήγαν και επενδύσαν? Στο πουλέν τον Στραντιβάριους που αποδείχθηκε γρια φοράδα λουϊζα απο το καπανδρίτι, μιλαμε χασανε οι bankers τα bonus του καλοκαιριού με αυτές τις εμφανίσεις.
Που λέτε πέρα απο τους μπανκερς, ως γνωστον , στον αρτον και τα θεάματα, επενδύει και η πολιτική εξουσια. Κυρίως αυτή που τα χει κάνει σκατα ή θελει να τα κανει ή δεν θέλει να κάνει τιποτα (δηλαδη να πετάει τη μπάλα στη κερκίδα όπως και το σύστημα ρεχάγκελ).
Ναι η δικτατορία ας πουμε ολο μπάλα έδειχνε. Και η νεα δημοκρατία και το πασοκ επισης.
Και ενώ η μπάλα και το πρωτάθλημα σφαγή έιναι ο καθρέφτης της ψύχης κάθε λαού δεν υπάρχει μεγαλύτερο λουκουμάκι για κάθε λογής εξουσια απο τις εθνικές ομάδες..
Ναι οι εθνικές ομάδες οι ομάδες υπερηρώων οι ομάδες υπερανθρώπων . Αλλα και οχι μόνο οι ομάδες είναι και τα ατομικά αθλήματα. Η ηρωίδα αλτρια που θα υπερπηδησει ολα τα εμπόδια στην εθνική και θα παραδώσει το προτζεκτ στην ώρα της  . Ενα μετάλιο να θυμιζεί οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ. Aπλά είναι βαρετό να πρωτεύουμε και αλλού εκτος του αθλητισμού. Αν πρωτευαμε και αλλου θα πράτταμε ύβρι - θα ειμασταν πολύ καλοι σε όλα , θα κομπλάραμε τους ξένους, και δεν θα μπορουσανε να έρχονται διακοπές στη χώρα μας.
έτσι λοιπόν διαλέγουμε τον αθλητισμό να τα πάμε καλά. Και βέβαια το μενού απο τη τηλεόραση είναι φούλ αθλητικό. γιατι πείτε μου τι θα προτιμουσατε να δείτε?
Τον παπανδρέου να σας κοιμίζει ή τον Διαμαντίδη να κάνει τέχνη?
Η απάντηση είναι προφανής.
Βεβαίως το θέμα με τις εθνικές ομάδες έιναι ότι είναι απο τα λίγα πράματα που μπορουν να συγκρατήσουν τον εθνικο ιστό τοσο δυνατα. Βλεπεις το Διαμαντίδη και κάργα αναρχικός να σαι που γράφει "πατριώτες F16 να ναι οι μέρες σας" ,  δε μπορεις θα σε πιάσει το εθνικιστικό σου και θα πεταχτείς απο τη καρέκλα.
Η εθνικη μπάσκετ λοιπον προσφέρεται για ταυτιση και είναι και μεγάλο άλλοθι.
Ο αυθεντικός ελληνας δε γουστάρει μία το μπάσκετ  ειναι του ποδοσφαίρου (της μπάλας δηλαδή) και τα μυαλά στα κάγκελα.
Μπορεί πιο εύκολα να ταυτιστει με το ποδοσφαιριστή που ακούει λαϊκα στο καμπριο και έχει λαϊκία γκόμενα-σκυλί,  παρά με το μπασκετμπολίστα που ξερει και 200 λέξεις παραπάνω (απο το ποδοσφαιριστή).
Παρτε ας πουμε παραδειγμα το Καραγκούνη.
Μπορεί καλλιστα να ταυτιστεί μαζί του ο φραουλοπαραγωγος που απασχολεί λαθρομετανάστες στις επιχειρήσεις του. Με το Φωτση θα μπορούσε να ταυτιστει? Οχι ειναι λιγο πιο δύσκολο.
Τελοσπαντων αλλα στα ωραία και τα χρυσα όλοι οι έλληνες ταυτίζονται .
αμα παει καλά η ομάδα ταυτίζεται ο φραουλοπαραγωγός και με το Σόφο.

Που λετε έχει τώρα το προ- ολυμπιακο και βλεπεις ενα αφιέρωμα απο τη τηλεόραση - άλλο πράμα.
Δηλαδη αμα βάλεις ενα μικρο παιδί και του δείξεις μια το Καραμανλη και μία το Διαμαντίδη είναι πολύ πιθανον να πει,  μπαμπα ποιος είναι αυτος ο χοντρος κυριος με τη γραβάτα?
Και μιλάμε τωρα για προ-ολυμπιακο που δεν ειναι και οι πιο χαϊ ομάδες. Παιξαμε σήμερα με τη νεα ζηλανδία και είχαν ενα τυπο-  ο ορισμος του αντιμπασκετικου (δεν την έχετε ακούσει αυτην την έκφραση?)- και λέγανε οτι ήταν και απο τους καλυτερούς τους.Ειπαν οτι ειχε συμπεριληφθει και στη καλυρτερη πεντάδα στο μουντομπασκετ στην Ιντιανναπολις.Περίεργα πράματα συμβαίνουν.

Και ναι οπως είπα, η εθνικη είναι και μεγάλο άλλοθι. Μιλαμε για την εθνική μπάσκετ.
Αμα το μετρήσεις , τουλαχιστον απο αυτα που προβάλλονται δεν υπάρχει πιο συνεπης και σταθερή παρουσια σε εθνικο (μπλιαχ) επίπεδο απο την εθνική μπάσκετ. Ναι , είναι να σε πιάνει εθνικη υπερηφάνια και να φουσκώνουν τα στήθια σου όταν σκέφτεσαι ότι είμαστε στο τοπ του κόσμου στο μπάσκετ.
Δηλαδή εντάξει και γώ αν είμουνα πολιτικός όλο μπάσκετ θα έδειχνα.
Μιλαμε για το πρώτο σπορ σε επιπεδο προσόντων , ταχύτητας , δύναμής , τεχνικης και πάνω από όλα μυαλού (αυτοσχεδιασμού και φαντασίας) . Το ποδοσφαιρο όλο το αντιγράφει και θα πάρει πιο πολλα αν καταργήσειτο off-side.
Και ναι τα πάμε καλά στο μπάσκετ.
Μηπως θυμαστε -αν το έχετε δεί - το εξώφυλλο των ναυτία στο Χρυσή νεολαία με το παιδι που έχει για κεφάλι μπάλα μπάσκετ?
Ενα τέτοιο πράμα. Μονο το μπάσκετ έχουμε και μπορούμε και κοκορευομαστε οτι έιμαστε απογονοι αρχαίων ελλήνων και νικάμε και τη dream team αμα λάχει.
Έτσι ετοιμαστείτε αν περάσει -που θα περάσει- η εθνικη στους ολυμπιακους και πάει καλά για αναλογες καταστάσεις τυπου ναυτία.
Μπασκετ και μπάλες λοιπον και τα μυαλα στα κάγκελα στο Ελλάντα.
Τι αλλο να κανεις..