ΤΣΑΤ
0.020
thk thk Σαβ. 5 Απρ. 2008 19:45 tags καοτόνικ , λίνουξ , xen 1 views
Ο Γάτος, το έμβλημα του kaotonik πήρε το όνομά του κάπως έτσι. Είχα βγάλει το server μου Γάτο και εκάνε παρέα στο παλιό server τον Κούκο (γιατι ήταν μόνος του ωσάν το κούκο).
Τελοσπάντων άσχετο (αλλά όχι εντελώς).
Δείχνει την αυτή τη τάση να δίνουμε υποκοριστικά εμψυχων όντων σε πράγματα πού άλλοι θεωρούν άψυχα αλλά εμείς μάλλον τα θεωρούμε ως ζώσες οντότητες.

Καπου πριν 2-3 εβδομάδες το kaotonik μετακόμισε στον Xen virtual server μου στο αμέρικα. Ηταν κάτι που το χα προγραμματίσει καθώς περιμένω χιλιάδες επισκέπτες να συμμετέχουν στο νέο kaotonik. Μαζί με το kaotonik, κατάλαβα ότι μετακόμισε και ο Γάτος, και έτσι μπορώ να ορίσω πλέον το Γάτο σαν το server που τρέχει το kaotonik, είτε βρίσκεται στο Πειραιά είτε σέ ένα ανήλιαγο μπουντρούμι data center στο Saint Louis των ΗΠΑ.
Η μετακόμιση βέβαια επισπεύστηκε από την ελληνική πραγματικότητα.
Για να εξηγουμαστε και σε όσους δεν κατέουνε:
To kaotonik έτρεχε από ιδρυσεως του, σπίτι μου μέσω μιας adsl με static ip της vivodi. Πριν 20 μέρες η Vivodi  μού άλλαξε router αλλά το καινούργιο, ένα speedtouch st780 , δεν μπόρεσα να το κάνω να κάνει port redirect στο 80 με καμία δύναμη. Το ανέφερα στη vivodi και μου απάντησε τεχνικός να "καλέσω δικό μου τεχνικο δικτύου" !!!Αυτοι βλέπετε δεν πουλάνε δίκτυα..
Τελοσπαντων ασε τη vivodi είχα πει και ότι θα το μετέφερα το kaotonik αφου ήδη πλήρωνα xen κομματάκι server στο αμέρικα, και έτσι θα γλίτωνα και τα κερατιάτικα του static ip της vivodi( ξεχάστε dynamic dns με vivodi για web server μπλοκάρουν ports στα dynamic ips).
Βέβαια το κομματάκι μου έχει μόνο 256 RAM και αρχίζει και ζορίζεται να κρατήσει 4 sites , mail , database , και  antivirus filtering στα mails ...
Ήρθε και mail  από  τη slicehost και μου λένε οτι χρησιμοποιώ πολύ swap και πρέπει να κάνω αναβάθμιση.
Ε έτοιμος ήμουνα και γω να πάω στα 512 αλλά ύπουλο πράμα το internet ρε παιδιά εκεί που πάω να μπώ στη slicehost πέφτω πάνω σε διαφήμιση google για εδώ .
1024 τι φάση!
Λοιπόν νομίζω θα δοκιμάσω μες τη βδομάδα και πάω ολοταχως αμα παίζει ωραία.
Κρίμα πάντως για τη slicehost - άψογοι οι τύποι.

Έτσι λοιπόν γάτος πηδάει απο ταράτσα σε ταράτσα.
Και βέβαια οι ταράτσες στον κυβερνοχώρο μπορεί να απέχουν και χιλιάδες χιλιόμετρα..